Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габровци излизат на карнавал

Снимка: БГНЕС

Днес габровци се маскират и излизат на карнавал. Веселият празник събира повече от 2 хиляди участници от страната и чужбина. Няма такава държава, има такъв град – казват местните хора, посветили на това мото над 70 карнавални картини.

Деца и пораснали, зевзеци, танцьори, певци и оркестранти днес ще облекат костюмите си, ушити за празника, и ще потеглят след символа на Габрово – котката с отрязана опашка. Тази година габровци ще женят Рачо Ковача и за първи път в карнавалното шествие ще покажат личностите, с които се гордеят.  Жилото на сатирата няма да пощади политиците, няма да подмине и абсурдните сюжети от ежедневието ни, все пак част от мотото гласи „Няма такава държава…“. 

Весела суматоха и изложба в Дома на хумора ще подгреят настроението часове преди уличната фиеста. Деца от цялата страна ще дефилират на мини – карнавал. Традиционното национално ревю на котки ще покаже домашни любимци в костюми. Биг бенд парад на духовите оркестри също е част от програмата за празника, който ще приключи с концерт и триизмерно светлинно шоу.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна