Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията срещу рака на гърдата "От любов към живота" със свое 15-то издание

Инициативата тази година преминава под мотото "Прегърни ме!"

За 15-та поредна година кампанията „От любов към живота - срещу рака на гърдата“ отправя покана към всички за подкрепа в битката с най-коварната женска болест.  Всеки може да "прегърне" кампанията, като се присъедини към Похода срещу рака на гърдата на 4-ти юни в София. Посланици на благотворителната кауза станаха трима от най-обичаните български артисти - Орлин Павлов, Асен Блатечки и Калин Вельов, които заедно със смелите сървайвъри от фондация „Една от 8“ ще очакват участниците в похода на Голямата поляна в Южния парк точно в 11ч. БНР е медиен партньор на инициативата.

През 2016 г. кампанията залага на най-милия и емоционален жест - прегръдката, а всички инициативи ще протекат под мотото „Прегърни ме! От любов към живота!“ Думата "прегръдка" символизира грижата ни за жените, борещи се с рака на гърдата, а те у нас са близо 46 000.

Всеки, закупил благотворителен продукт, подкрепя Фондация „Една от 8“ - „Бъди до мен“, която през 2016 година продължава да набира средства за психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели, за практическа подкрепа и профилактични прегледи.

По тази тема в предаването "Закуска на тревата" гостуват Люба Василева от организаторите и психоложката Антонина Топалова от фондация "Една от 8".

Подробности по темата - в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна