Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов за стрелбата по Митьо Очите: Това е махленска свада

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов критикува действията на полицаите след престрелката в "Слънчев бряг":  
 
Махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник за паркомясто породи инцидент. Така премиерът Бойко Борисов определи случая в Слънчев бряг, където беше прострелян Димитър Желязков - Митьо Очите:

Намирам по-късните действия на МВР за грешка, защото в болницата не бяха арестувани тези, които дойдоха на свиждане, на какво ли не знам. С такива усилия успях да върна руските туристи, да докараме румънски туристи в България и да се очаква толкова добър сезон и някои там махленски биячи да ходят да си решават въпроса с брадви.

Бойко Борисов заяви, че министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заминава за Бургас и е отложила пътуването си до Европейския съвет на вътрешните министри. Премиерът допълни:

Иначе действаха много бързо. От това, което знам, са дошли с пет-шест коли от различни места. Те са се събирали по телефона. Знаете, като тръгнат да се бият как се събира махалата. Но оттам, като са отишли в болницата, защо там не са били арестувани тези, които са дошли на свиждане. Това е въпрос, на който трябва да ми отговорят и днес да се поправят, заяви Борисов.

Според премиера причината за престрелката не е за разпределяне на наркопазари, а махленска разправия. Целият спор тръгва от това защо две таксита не спират на определените за това места.

Бойко Борисов се надява, че до края на деня всички участници в престрелката ще бъдат задържани.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна