Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата разследва инцидента с Цветелина Стоянова

Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратурата разследва инцидента със световната шампионка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова.

Образуваното още вчера досъдебно производство е за склоняване към самоубийство, каза за "Хоризонт" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и уточни, че това е текстът от Наказателния кодекс, по който се разследват случаи, при които няма данни за насилие върху пострадалия:

Всички доказателства, които до този момент сме събрали, категорично отхвърлят версията умишлено убийство, тъй като не е имало каквито и да е обективни данни за това. Не е изключена също така и версията, по която се работи, за случайно падане на момичето през балкона, тъй като парапетът на терасата, откъдето е полетяла, е доста нисък.

Няма на този етап открити – писмо или някакви знаци, че има причина тя да посегне на живота си на тази възраст. Всички вещи са били на място в жилището, няма оставено предсмъртно писмо, не сме установили комуникация между нея и нейни близки и приятели, от която да направим извод за нейните намерения.

Ще бъдат разпитани всички лица, които са имали контакт с нея, които я познават, пред които тя е споделяла своите преживявания, ще бъдат изискани документи за здравословното ѝ състояние и ще се положат усилия да се установи истината

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна