Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камерън призова британците да помислят за бъдещите поколения преди вота

Дейвид Камерън
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Британският премиер Дейвид Камерън призова британците, особено по-възрастните гласоподаватели, да помислят какви последици ще има напускането на Европейския съюз за страната и за бъдещите поколения:

Особено по-младите поколения, младежите, които учат и се дипломират, за да започнат живота си, децата в училище, тези, които още не са родени, те ще бъдат засегнати най-много. Затова искам да се обърна директно към хората от моето поколение и по-възрастните - знам, че Европа не е перфектна, разбирам и виждам недоволството. Поради тази причина ние договорихме специален статут в рамките на общността и имаме най-доброто от двата свята. Когато взимате своето решение, помислете за надеждите на децата и внуците си.  

Камерън отново повтори, че излизането на Обединеното кралство от Евросъюза ще засегне икономиката в негативен план и затова представлява сериозен риск за заетостта и живота на семействата. Той посочи за пореден път, че решението на напускането на общността е необратимо.

Два дни преди решаващия вот проучванията показват, че общественото мнение е силно разделено, така че изходът от гласуването е труден за прогнозиране.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна