Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Варна обмислят поставяне на шумоизолиращи бариери около заведенията на открито в града

Снимка: Община Варна

Управата на Варна обсъжда промени в нормативната уредба, според която през следващия летен сезон около заведенията на открито в града ще бъдат поставени шумоизолиращи бариери. Обсъжда се и уреждане на допустимите нива на шум в местата за развлечение.

Собствениците на заведения подкрепят готвените промени.

Андрей Василев, търговски директор на фирмата - концесионер на градските плажове във Варна:

Шумозамърсяването, ако трябва така да го наречем, трябва да бъде основно петък срещу събота. Петък вечер и събота вечер, защото тогава хората са с друго настроение, по друг начин, на следващия ден могат да отпочинат и нормалните децибели са тези, при които хората не се оплакват. Основното, което трябва да се коригира, първо е законът, Законът за здравеопазването в точката, в която се касае шумозамърсяването, след това всички наредби за черноморските градове. Трябва да се помисли за промяна на наредбите, но те трябва да се адаптират към сегашното положение.

Целта на промените е чрез повишен контрол да се постигне баланс на интересите на жителите на града и туристите, които идват да се забавляват в морската ни столица, мотивират се вносителите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна