Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рой Ходжсън на последната си пресконференция: Въобще не знам какво правя тук

Рой Ходжсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рой Ходжсън логично не беше в настроение на последната си пресконференция като селекционер на английския национален отбор по футбол. Ходжсън подаде оставка след загубата от тима на Исландия с 1:2 на осминафиналите на Евро 2016.

Въобще не знам какво правя тук. Но ми казаха, че е важно да се явя. Предполагам, че отчасти това е, тъй като хората все още остроумничат по повод нашето трагично представяне. Предполагам ме извикаха, защото все някой трябва да се изправи и да поеме камъните и стрелите, каза Ходжсън.   

Критиците разкъсаха отбора на Ходжсън след позорната загуба от Исландия но се разделиха в мненията си дали това е най-тежкото поражение само за това поколение на Англия, или е най-тежкото въобще в историята на отбора.

Доста съм разстроен. Нощта беше тежка за всички. Показахме наченки да добър футбол в трите мача от груповата фаза, но тази загуба унищожи всичко, каза още Ходжсън.

Треньорът добави, че се е явил преди медиите, за да не остави впечатление, че се страхува от критиките. Никога не съм бягал от пресконференциите. Толкова много неща ще се изпишат за нашия провал, затова каквото и да кажа, само ще налее масло в огъня, коментира Рой Ходжсън.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна