Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каролине Вознячки отива на Олимпиада

Каролине Вознячки отива на Олимпиада
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Каролине Вознячки получи правото да се състезава на Олимпиадата в Рио де Жанейро през август. Бившата номер 1 в световната ранглиста не изпълняваше един от задължителните критерии на Международната федерация по тенис за олимпийска квота - да е играла за Дания за "Фед Къп". Тя обаче спечели обжалването, като доказа, че травми са й попречили да се включи в срещите на женския национален отбор на страната си. Вознячки ще бъде знаменосец на олимпийската делегация на Дания по време на церемонията на откриването на Олимпиадата.

ITF днес публикува листите от по 64 тенисист при мъжете и при жените, които ще играят на сингъл на Игрите в Рио 2016. Сред тях са и най-добрите български състезатели Григор Димитров и Цветана Пиронкова. Анди Мъри (Великобритания) и Серина Уилямс (САЩ) ще защитават олимпийските си титли от Лондон 2012.

В листата при мъжете е включен и олимпийският първенец от Пекин 2008 Рафаел Надал, въпреки че той трябва да играе за Испания в Купа "Дейвис" от 15 до 17 юли срещу Румъния, за да изпълни условието за минимален брой срещи за националния отбор на страната си в олимпийския цикъл. Надал в момента е контузен и дори пропусна "Уимбълдън" заради травма.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна