Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сам Алардайс е най-сериозният кандидат за селекционер на Англия

Сам Алардайс

Сам Алардайс е очевидният водещ кандидат за селекционерския пост на английския национален отбор, ако Футболната асоциация (ФА) реши да заложи на местен треньор, твърди Алекс Фъргюсън.

От ФА сформираха 3-членна комисия, която разглежда различни варианти за бъдещето на националния отбор, като освен Алардайс кандидати са още Еди Хауи, Стийв Брус, Глен Ходъл и други.

Сам е най-добрият вариант за английски треньор, защото има дългогодишен опит във Висшата лига. Много е трудно да бъде избран правилният вариант, а и в елита има само трима англичани. Сам е най-опитният от тях и той заслужава да поеме поста. При избора си обаче от ФА трябва да обърнат сериозно внимание на тактическата грамотност на бъдещия селекционер, каза той за Скай спортс.

Една от основните пречки за нашите играчи е програмата. Просто е невъзможно да играеш толкова много мачове в толкова сгъстен цикъл и след това да заминеш за голям турнир със свежи сили. В Германия имат почивка през декември и януари, което им помага. Нормално е такива страни да бъдат по-добре подготвени, добави бившият мениджър на "Манчестър Юнайтед".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна