Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На море с „Български пощи”

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Новината е, че от 15 юли „Български пощи” ще започнат да предлагат нова услуга - туристически пътувания. Това ще става по договор с туроператорски компании за дистрибуция на техни продукти.
Чрез интегрирана онлайн резервационна система в 272 пощенски станции ще се запазват и продават туристически услуги и продукти.
Ще се предлагат групови и индивидуални вътрешни и международни организирани туристически екскурзии, почивки и пътувания; пълни туристически пакети, както и хотелски настанявания.
Признавам, че много ме впечатли тази новина. И веднага ще ви кажа защо. Случва се така, че от години по работа, веднъж на месец, посещавам кварталната поща. От години наред наблюдавам едно и също: омърлушени, лошо облечени и лошо изглеждащи служителки, дълги мъчителни опашки за пенсии или за детски и помощи, пращане на колети и получаване на такива, някое и друго служебно писмо, плащания на ток и вода и още някои и други услуги, придружени с лепене на марки, удряне на печати и измерване на пратки върху стари кантари, които даже не са електронни. Да не ви разказвам какви компютри ползват пощенските служителки в кварталния клон. Чудеса на техниката, които забиват по няколко пъти на ден и с повишена антикварна стойност. Същото се отнася и за принтерите - истински антики. Професията на пощальона все още съществува, макар и на умиране според мен. Кой днес обикаля пеша десетки блокове и улици?



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна