Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Свръхсексуализацията на децата и тийнейджърите

БНР Новини
Бисер Николов (вляво), Георги Апостолов и Цвета Николова в студиото на предаването.
Снимка: Кирчо Стоичков

Преди по-малко от месец Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) прие резолюция срещу свръхсексуализацията на децата и тийнейджърите. Повече от тревожен е фактът, че масово от екраните, рекламните пана и от многобройни сайтове децата и младежите биват заливани от модели и образи, налагащи полови и физически стереотипи. Колко застрашителни са размерите на това явление в България; как влияе върху самочувствието, контактите, психиката и здравето на децата; как обществото да защити децата ни от него и има ли страната ни достатъчно ефективно законодателство; какво може да направи всеки от нас – лично и конкретно…
За всичко това разговаряме в предаването „Познати и непознати“. Наши събеседници са Бисер Николов – член на Управителния съвет на Асоциация Общество и ценности, Георги Апостолов от Националния център за безопасен интернет и психологът д-р Методи Коралов – преподавател в Нов български университет (НБУ).
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.