Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сотир Цацаров възложи на прокуратурата в Перник да ръководи разследването за катастрофата в Трън

Снимка: Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров възложи на Районната прокуратура в Перник да ръководи разследването за катастрофата с участието на кмета на Трън, съобщиха от прокуратурата.

При инцидента, станал на 13 ноември миналата година, тежко пострада шестгодишно момче. То отивало на училище, тръгнало да пресича една от улиците наблизо и било пометен от джип, зад волана на който седял кметът Станислав Николов. Детето било настанено в болница със спукан далак и разкъсан черен дроб.

Според протоколите в полицията момчето не било блъснато, а само се ударило в автомобила и си причинило средна телесна повреда.

Делото е докладвано три пъти в Районна прокуратура - Трън и обвинителят е давал допълнителни указания за продължаване на събирането на доказателства. Нареждал провеждане на разпити на свидетели и назначаване на допълнителни експертизи.

На 12 юли тази година досъдебното производство е изпратено от разследващия полицай на прокурора с писмено мнение за прекратяване на наказателното производство, тъй като деянието не е престъпление. Три дни по-късно е разпитан очевидец на катастрофата. Според показанията му първоначално той е бил заплашван да не дава верни показания, защото щял да остане без работа.

С постановление на окръжния прокурор на Перник разследването е иззето от органите на МВР и е възложено на следователи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна