Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хилари Клинтън избра сенатора Тимъти Кейн от щата Вирджиния за кандидат за вицепрезидент

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Фаворитът за номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън избра сенатора Тимъти Кейн от щата Вирджиния за кандидат за вицепрезидент. Тя съобщи в Туитър, че е избрала Кейн - "човек, посветил живота си на това да се бори за другите". Очаква се двамата заедно още днес да участват в предизборно събитие в Маями, Флорида, предаде Асошиейтед прес. Кейн е смятан за опитен политик с неопетнена репутация. Цялата политическа кариера на 58-годишния сенатор е свързана с Вирджиния: бил е кмет на щатската столица Ричмънд, после вицегубернатор и губернатор на щата, а от 2013 г. го представлява в Сената. Той е юрист, говори испански, а в Сената на САЩ е член на четири комисии.

Една от каузите на Тимъти Кейн е ограничаването на възможността за купуване на оръжие в САЩ:

На федерално ниво трябва да създадем цяла нова прослойка от хора, на които да бъде забранено да купуват оръжия. Това е идея, която америкаците в огромното си мнозинство подкрепят, заяви преди време Кейн пред CNN.

Официално кандидатите на демократите за президентските избори ще бъдат утвърдени на конгреса във Филаделфия следващата седмица.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна