Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искрен Красимиров: Знам каква е моята България

Режисьорът Искрен Красимиров, който се въплъти и в ролята на Войводата във възстановките на слизането на Ботевата чета на Козлодуйския бряг, започва снимки на филм, посветен на Иван Вазов, с работното заглавие – „Българин да се наричам“. Снимачният график стартира година след началото на проекта „НЕзабравимата България“, посветен на създаването на видео каталог с поредица от филми, посветени на националните ни герои и светини.
Искрен Красимиров се включва в ефира на „Понеделник. На чисто“ от подножието на Врачанския Балкан, за да разкаже за началото на снимките и знакови места във фокуса на сюжета, свързани с произведенията на Иван Вазов „Дядо Йоцо гледа“ и „Една българка“.
С какви мисли и чувства завършва едногодишното мисионерство на участниците в „НЕзабравимата България“? Какви са българите и родината им днес и доколко търсенето на месия, който да спаси България, е отглас от забравата и недостатъчното познаване на миналото? Кой е следващият герой във филмовата поредица и на кого ще бъде посветена 2017 година? Чуйте отговор на този и други въпроси в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени