Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин: Има политическа кампания срещу руските спортисти

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че недопускането до участие на Олимпиадата в Рио на руски спортисти заради обвинения в допинг е дискриминация. Провежда се политическа кампания срещу руските спортисти, смята Путин, който се срещна в Кремъл с олимпийския отбор на страната.

Недалновидни интриганти не оставят на мира и спорта, а точно спортът е призван да сближава народите и да изглажда съществуващите противоречия между държавите, посочи Путин.

Според руския държавен глава всеки медал, спечелен в Рио ще бъде с по-ниска стойност заради отсъствието на руските спортисти в дисциплини като леката атлетика, кану-каяк и плуване.

Незаслужено пострадаха не само много наши атлети, срещу които не бяха повдигнати никакви конкретни обвинения. Фактически се нанася удар върху целия световен спорт и върху Олимпийските игри, каза още той.

Владимир Путин няма присъства на откриването на игрите в Рио на 5-и август. Отстранената от длъжност като президент на Бразилия Дилма Русеф също няма да отиде на церемонията. Преди ден тя заяви, че няма да свири като втора цигулка на временния държавен глава Мишел Темер, който ще открие Олимпиадата. Решението й идва и след като стана ясно, че тя няма да бъде допусната до ВИП ложата на Темер на стадиона "Маракана".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени