Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 3 август БСП, АБВ и "Движение 21" ще обсъждат единна кандидатура на левицата за президент

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова многократно изрази позиция, че няма да се кандидатира за президент. Въпреки това тя е едно от най-често номинираните имена за кандидат за държавен глава в структурите на социалистите. За 3 август са насрочени преговорите между БСП, АБВ и "Движение 21" за обсъждане на номинациите за единна кандидатура на левицата за президент.

АБВ вече обяви, че номинира лидера Георги Първанов и заместника му Ивайло Калфин, който отново заяви, че в кандидат-президентската надпревара трябва да участват лидерите на партиите:

Не приемаме предварителните условия и не приемаме абдикацията на ръководството на БСП от битката за президентския пост. Те настояват всички да абдикират. Ще видим какви са и другите варианти, но в такъв случай, ние, ако с наше участие ще бъде издигана кандидатурата, то тя трябва да бъде, както казваме и в нашето решение, равно приближена до всички. Ако бъде взето решение да не се обсъждат членове на ръководствата на партиите, отново казвам - това не е добро решение - но в такъв случай трябва да важи за всички.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна