Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тери Фендер: Следвайте сърцето си

Снимка: facebook

Останете любопитни. Бъдете позитивни. Следвайте сърцето си. Този призив отправя 61- годишната британска режисьорка Тери Фендер, която участва в дейността на театралната школа в пазарджишкото село Паталеница.

Фендер е изненадана от таланта на младите български артисти и... от неумението им да получават комплименти, което я разсмива:

В Англия приемаме комплименти, но няма да вдигнем шум за това, не ги приемаме твърде насериозно, докато в Америка комплиментите са навсякъде и всичко трябва да бъде много позитивно.

Децата, с които работя, са много добре образовани и работят много съвестно и усърдно. Тук хората са дружелюбни, но ако не те познават, се учудват да видят странник, споделя още от впечатленията си Фендер и се сеща, че в България никога не скучае, а младите актьори са изобретателни и с добро въображение.

Събитието в Паталеница ми дава надежда и вдъхновение, че няма невъзможни неща, признава още Тери Фендер, според която няма умни и по-малко умни нации, а хората навсякъде са еднакви по сърце:

Всеки иска да живее в по-добър свят. Важно е човек да не губи интереса за нещата около себе си.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени