Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само точка за „Левски“ в началото на първенството

Само точка за „Левски“ в началото на първенството
Снимка: БГНЕС

„Левски“ взе само точка в първия си мач от новия сезон на футболното ни първенство. Момчетата на Люпко Петрович записаха равенство среще тима на „Монтана“ в първия кръг на новата Първа професионална футболна лига. При същия резултат завърши и мачът между двата тима на 2-и март тази година, част от старата "А"-футболна група.

Столичани бяха по-активни в срещата, но направиха доста пропуски и не успяха да зарадват привържениците си. В средата на първото полувреме Антонио Аниете се озова сам срещу вратаря на гостите Христо Иванов, но не успя да го преодолее. В 30-ата минута гостите при идентична ситуация можеха да открият резултата, но Маркиньос от няколко метра стреля високо над напречната греда. В 52-ата минута Франсис Нар бе изведен добре от Хеан Деса, но отправи нещо средно между удар и пас. Малко по-късно от „Левски“ имаха на два пъти претенции за дузпи - първо за фаул срещу Бабатунде Адениджи, после за нарушение с ръка в наказателното поле на „Монтана“, но съдията подмина и двете ситуации. „Сините“ можеха да стигнат до победен гол и в последните минути, но пропуск направи Станислав Иванов.

Люпко Петрович, старши треньор на „Левски“: През първото полувреме играхме лошо. Нямахме и положения. През второто играхме по-добре, но не вкарахме гол. Това е стар наш проблем, просто няма кой да вкара топката във вратата. Не съм доволен нито от играта, нито от резултата, нито от съдийството. Това съдийство беше просто убийствено, каза Петрович.

Стевица Кузмановски,старши треньор на „Монтана“: Според някои сме аутсайдери, а и може би е така, защото играхме на "Герена" срещу Левски. Мисля обаче, че нашите футболисти се справиха добре и като отбор, и като единици. Създадохме и положения за гол, но не се справихме в тези ситуации. Момчетата обаче се раздадоха и ги поздравявам. Спряхме Левски, но не успяхме да вкараме гол. Всеки първи мач обаче е труден и непредвидим, независимо от работата в отбора в последния месец. И все пак съм доволен, а на Левски пожелавам успех в следващите мачове. Преди мач винаги мислиш да не загубиш, а точката на "Герена" е страхотно постижение. Съжаляваме все пак за пропуснатите положения, защото можехме да спечелим повече. Работим много и не искаме отново да играем за оцеляване. Надявам се през този сезон да бъдем спокойни и да бъдем възможно най-напред в таблицата. Не бива да чакаме до последния мач, за да бъдем сигурни, че ще оцелеем в "А" група", добави старши треньорът на „Монтана“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна