Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" (Пловдив) с победа над "Славия" на стадиона в Коматево

Снимка: БГНЕС

„Ботев“ (Пловдив) записа първа победа в Първа професионална футболна лига, след като се наложи  с 3:2 над гостуващия тим на „Славия“ в последен мач от третия кръг на новия шампионат.

Сердер Сердеров отбеляза първия гол в срещата. Капитанът на пловдивчани Тодор Неделев изравни в 38-ата минута. Пълният обрат в мача дойде в началните минути на втората част, а в автор на гола се превърна Жоао Пауло. В 64-тата минута Неделев реализира второто си попадение за 3:1, крайният резултат 3:2 оформи Ивайло Димитров в 88-ата минута.

Футболистите на "Славия" получиха два червени картона в мача, като срещата напуснаха Димитър Буров и Марио Кирев. Дербито бе белязано и от две дузпи, като първата бе за състава на „Ботев“, а в 88-ата минута и "белите" получиха възможност да застанат зад бялата точка, от която ситуация Димитров вкара първия си гол за новия сезон.

Александър Тарханов – старши треньор на "Славия": Пропуснахме да решим мача през първото полувреме. Изпуснахме много положения за гол и бяхме наказани. Трябваше да водим с 5:0. Съперниците ни отбелязаха гол от едно положение. Но футболът е игра на голове. Трябва да вкараш, за да победиш. Нямаше как да не повлияят на играта ни двата червени картони, които бяха вдигнати на наши футболисти. Димитър Буров не трябваше да бъде гонен. Не знам какво стана в ситуацията с вратаря ни Марио Кирев. Той ме каза, че не е трябвало да бъде гонен, но явно стана друго.

Енгибар Енгибаров - помощник треньора на "Ботев" (Пловдив): Получи се хубав мач. Доволни сме, че зарадвахме феновете си. Имахме сериозни кадрови проблеми в защита преди двубоя. Добре е, че бяхме на ниво след направените корекции в състава. Нашият отбор е млад, тепърва се обиграва. Позволихме на Славия да ни отболежи втори гол с двама души по-малко, тъй като момчетата ни си помислиха, че мачът е свършил. За нас е много важна да играем пред нашата публика домакинските си мачове.
   





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна