Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Лалова: На финала ще бягам за цяла България

| обновено на 17.08.16 в 10:09
4
Ивет Лалова: Във финала ще бягам за цяла България
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След 12 години Ивет Лалова-Колио отново се класира за финал в спринта на 200 метра на олимпийския турнир по лека атлетика в Рио де Жанейро. Европейската ни вицешампионка от Амстердам, завърши на второ място във втора серия с личен рекорд за сезона от 22 секунди 42 стотни. Победителка в серията Мари-Жозе Та Лу (Кот Д'Ивоар) с лично постижение от 22 секунди 28 стотни.

32-годишната българка завърши със седмо време в полуфиналите, а най-бърза беше световната шампионка на 200 метра Дафне Схипърс (Холандия) с 21 секунди 96 стотни.

Творим история в момента. 12 години по-късно, това беше моята цел. Това беше моята мечта. Трудно стигнах дотук. Благодаря на най-близките ми хора, благодаря на всички в България за подкрепата. Утре ще бягам за цяла България, това заяви Ивет Лалова след полуфинала на 200 метра пред Теодор Черешев – пратеник на БНР в Рио де Жанейро.

За финала се класираха още олимпийската шампионка на 100 метра Илейн Томпсън (Ямайка), олимпийската вицешампионка на 100 метра Тори Боуи (САЩ), Мишел-Лий Айе (Тринидад и Тобаго), Дина Ашър-Смит (Великобритания) и Дийджа Стивънс (САЩ).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна