Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Вестник "Ню Йорк  таймс" пита в заглавие "Смятате ли, че Клинтън ще спечели убедително?" и допълва – "Не се обзалагайте". Изданието прогнозира, че изходът от президентските избори през ноември може да бъде много по-благоприятен за Доналд Тръмп, отколкото сочат прогнозите. "Ню Йорк  таймс" посочва още, че убедителни победи на такъв вид избори вече не се случват.

Президентът на Украйна Петро Порошенко "обеща украински флаг" на анексирания от Русия полуостров Крим и на сепаратистки Донбас, информира "Комерсант". Вестникът цитира вчерашното слово на украинския лидер в Киев по повод деня на националното знаме. Порошенко смята да върне на Украйна териториалната цялост в рамките на официално признатите ѝ граници, констатира изданието.

През 2014 година украинците се отдалечиха от Русия. Оттогава "се мъчат да си намерят нов стопанин", заявява пред "Комсомолская правда" публицистът Павел Пряников. Според него Украйна не е успяла да открие "гарант" в лицето на Евросъюза и сега се опитва да стане "протекторат, младши, зависим партньор на Съединените щати". "Американците също имат изгода от Украйна. Тя е нещо като троянски кон за Русия", коментира още Пряников пред "Комсомолская правда".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени