Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панчо Пасков: Искам медал от голямо първенство

Панчо Пасков: Искам медал от голямо първенство
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският сабльор Панчо Пасков остави отлично впечатление с представянето си на Олимпийските игри в Бразилия, след като в първия кръг сензационно отстрани световния шампион за 2015-а и носител на 7 световни титли отборно Алексей Якименко. След като изпълни мечтата си – участие в най-големия спортен форум, сега 22-годишният българин има нова цел – да спечели медал от голямо първенство.

Досега мечтата ми беше да отида на олимпиада, а сега вече мисля за нещо повече, не просто участието, така че се надявам вече на медали от големи първенства. Придобих много опит, самото участие на такъв форум – осъзнаваш, че всички са хора и никой не е непобедим. Радвам се, че успях да отида там. Целта е сега да качваме нивото и се надявам да успея, каза Пасков.

Представянето на Панчо Пасков в Рио го изкачва с 253 места в световната ранглиста и в момента той е сред първите 60 сабльори. Целта е догодина състезателят да се придвижи с 20 места напред и да влезе в топ 40. Той е трета година студент по дентална медицина и възнамерява да продължи образованието си.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна