Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Каракачанов: Армията трябва да участва в по-голяма степен в охраната на границата

Снимка: БГНЕС

Армията трябва да участва по-голяма степен в охраната на границата, защото налегалната имиграция застрашава сигурността на страната, заяви в предаването "Преди всички" по "Хоризонт"  лидерът на ВМРО и кандидат за президент Красимир Каракачанов:

Аз мисля, че численият състав, който е изпратен от българската армия по българската граница е много малък - става въпрос за около стотина човека. Българската армия може много по-сериозно да подпомогне опазването на нашата граница.


Основният проблем, който застрашава националната сигурност на България, това е нелегалната имиграция. Трябва нова политика по този въпрос, защото не е нормално това, което се случва - едни хора влизат нелегално в България, след което щъкат свободно в цяла България, или се опитват да бягат в други страни, или пък не ги знаеш къде се намират. Ние смятаме, че всички онези нелегални имигранти, които са заловени на границата,  да бъдат въдворявани в лагери от такъв тип какъвто е лагерът в Бусманци и от там по етапен ред трябва да бъдат връщани обратно.


Каракачанов определи кандидат-президентската кампания като скучна:

Кампанията е доста скучна, защото до момента само патриотичните формации - ПФ и "Атака" имат издигната кандидат-президентска двойка. Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ нее обновена, в дясното пространство се карат, в лявото пространство се канят, няма, така да се каже, реални конкуренти, реални опоненти. Ние смятаме, че основният наш конкурент ще бъде кандидатът на ГЕРБ и точно поради тази причина аз съм го казал, още на 3 октомври, без значение кой е кандидатът на ГЕРБ, аз го каня на един дебат по тема "Национална сигурност и външна политика" Всъщност това са двете основни правомощия, които държавният глава има и в които особено много може да влияе.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна