Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40 на сто от потребителските ни оплаквания са срещу мобилните оператори

Димитър Маргаритов
Снимка: Габриела Руменова
Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в ефира на програма „Христо Ботев“. Причината вероятно е увеличеното потребление, но и опита на някои служители в офисите на тези дружества просто да хитруват. Маргаритов припомни съдебно потвърдените споразумения с два от мобилните оператори, според които имаме право на предсрочно прекратяване на договора с до три месеца неустойка и се надява, че скоро ще бъде постигнато подобно споразумение и с третия оператор.

По повод активната рекламна кампания на фирми за бързи кредити, председателят на КЗП съобщи, че институцията започва задълбочени проверки на всички финансови институции относно наличието на пълна информация преди подписването на договор, като припомни правото ни на отказ в 14 дневен срок. Ще бъдат проверявани и ипотечните кредити във връзка с новия специален закон.
Във връзка с контролната дейност през есенния сезон, Димитър Маргаритов подчерта започналите вече проверки на всички стоки за учениците.
В разговора ще чуете анализ на летния сезон по отношение на туристическия продукт, заблуждаващите промоции в магазинната мрежа по морето и опитите на някои ресторанти да разреждат алкохола.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!