Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къде се намира мистичният Антеморец?

Къде се намира Антеморец знае само германският журналист Виктор Кори, наш колега от NDR (Северогерманското радио), който от няколко години живее в град Черноморец. Там се срещна с него и Васил Жечев, който ни запознава с един рационален човек, който също обича България, познавайки я отблизо.
Виктор Кори има в биографията си повече от 250 документални филма, над 40 години зад микрофона и пет книги зад гърба си, последната от която се нарича „Черноморски елегии. Размисли за България“ – двуезично немско-българско издание. Той избира страната ни за своя втора родина точно във време, в което доста българи избират чуждо гражданство. И в този момент Виктор Кори пише в Черноморец шестата си книга, в която отново става дума за България, за младите хората, които живеят тук и за нуждата от помощ. Помощ, която не веднъж е оказвал, още от времето в което е живял и работил в Германия.
Да погледнем към България с очите на един европейски журналист – възможно е срещата и гледката да се окажат не само поучителни, но и стимулиращи.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени