Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Интер" нанесе първо поражение на шампиона "Ювентус" в Италия

"Интер"-"Ювентус"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Интер" нанесе първо поражение на шампиона "Ювентус" през новия сезон в италианското първенство по футбол. "Нерадзурите" се наложиха с 2:1 на "Джузепе Меаца" и вече са шести в генералното класиране с актив от седем точки, докато "бианконерите" са на второ място с девет.

"Ювентус" започна без Гонсало Игуаин и на негово място се появи Марио Манджукич, но фокусът падна върху друг нападател на гостите - Пабло Дибала. Той пропусна голяма част от добрите положения за шампионите, а в най-чистото Сами Хедира прати топката с глава в ръцете на вратаря Самир Ханданович.

"Ювентус" поведе в 66-та минута с гол на Щефан Лихтщайнер след центриране на Алекс Сандро, но "Интер" отговори само две минути по-късно. Мауро Икарди се разписа с глава след подаване на Евер Банега от ъглов удар, а Иван Перишич спечели трите точки за домакините десет минути по-късно, когато точен беше за крайното 2:1.

Игуаин се появи в игра 16 минути преди края и моментално пред него се откри добър шанс за гол, но той пропусна и "Ювентус" загуби. Домакините пък завършиха мача с човек по-малко, след като Банега беше изгонен с втори жълт картон в добавеното време.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени