Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) с четвърта поредна победа в Испания

"Еспаньол"-"Реал" (Мадрид)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Реал" (Мадрид) спечели и четвъртия си мач от испанското първенство по футбол, след като се наложи с 2:0 като гост на "Еспаньол". Европейските клубни шампиони, които в предните три кръга надвиха "Осасуна", "Селта" и "Реал" (Сосиедад), оглавиха класирането с три точки повече от отбора на "Барселона", който има и една загуба.

"Реал" (Мадрид) поведе в резултата във втората минута на добавеното време на първата част, когато Хамес Родригес стреля от границата на наказателното поле и топката влезе в долния ляв ъгъл на вратата на домакините. В 71-та минута пък Карим Бензема се разписа за 2:0, след като засече отблизо подаване на Лукас Васкес.

По-рано "Виляреал" победи с 2:1 "Реал" (Сосиедад) и се изкачи на шестото място в "Ла Лига". Алешандре Пато изпусна дузпа за "жълтата подводница", но Никола Сансон вкара голове в 22-та и 25-та минута за победата. Гостите от Сан Себастиан върнаха само едно попадение чрез Юри Берчиче в 35-та минута и загубиха мача.

"Атлетик" (Билбао) надви "Валенсия" с 2:1 и остави "прилепите" на дъното на класирането без точка, а "Осасуна" и "Селта" (Виго) завършиха наравно 0:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна