Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов ще открие в Луковит Регионална система за управление на отпадъците

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще открие днес в Луковит Регионална система за управление на отпадъците и първата в Северозападна България жилищна сграда, санирана по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Блок "Светлина" в Луковит е първата санирана жилищна сграда. Тя е построена преди 30 години. Блокът е ремонтиран за близо 460 хиляди лева, осигурени от програмата.

На откриването на двата обекта ще присъстват и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Регионалното депо в Луковит е изградено по проект, реализиран по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.", в партньорство с общините Тетевен, Ябланица, Червен бряг и Роман, и "Регионално сдружение за управление на отпадъците".

Общата стойност на проекта е над 22,3 милиона лева, осигурени от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз, от държавния бюджет и общинско съфинансиране.

Новото съоръжение ще обслужва близо 87 хиляди жители от петте общини и отговаря на всички екологични изисквания по отношение опазване на почвите, водите и въздуха.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна