Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нико Розберг с победа на „Сузука“

Нико Розберг с победа на „Сузука“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нико Розберг с „Мерцедес“ завърши на първо място състезанието за Голямата награда на Япония, кръг от световния шампионат по автомобилизъм във Формула 1. Това е негова 9-та победа за сезона. Неговият съотборник Люис Хамилтън финишира на трета позиция зад Макс Верстапен с „Ред Бул“, а „Мерцедес“ спечели титлата при конструкторите през 2016-а година.

Нико Розберг беше безгрешен на старта, а неговият съотборник Хамилтън тръгна много лошо и още в първия завой, оказал се фатален за него и в края на състезанието на "Сузука", той вече изоставаше зад двата болида на „Ферари“. Зад Розберг пък бяха Верстапен, Серхио Перес от „Форс Индия“ и Даниел Рикардо от „Ред Бул“, които обаче така и не успяха да се преборят с Розберг за първото място. В началото на седмата обиколка авансът на германеца срещу преследвачите скочи на над четири секунди и той стигна с лекота до първата си победа в Япония. По този начин Розберг събра 313 точки за генералното класиране, а Хамилтън е с 280.

Намерихме правилния баланс още преди квалификациите и всичко премина добре. В самото състезание контролирах темпото и стигнах лесно до победата. 33 точки са доста добра преднина, но трябва да остана концентриран и да мисля старт за старт. До края на сезона има много време и трябва да бъда внимателен. Няма смисъл да сменям стратегията си, защото тя работи добре, каза Розберг след състезанието.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна