Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Русе заради обгазяването от местен завод

Снимка: Радио Шумен

Русенци очакват от правителството да се намеси, за да спре обгазяването на града от местния завод за авточасти "Монтюпе". Това съобщи за "Хоризонт“в предаването "Преди всички" Владислава Гарвалова, която е един организаторите на протеста, насрочен за тази вечер пред Общината в Русе.

Вече пета година подред градът се обгазява безсъвестно през нощта. Миризмата е много задушлива, на изгоряла пластмаса и се надяваме просто на много сериозна намеса от страна на министъра на околната среда и дори защо не и на министър-председателя, защото в крайна сметка тука става въпрос за здравето и за живота на 150-хиляден град.

Русенци протестираха срещу обгазяването точно преди месец, но положителна промяна няма въпреки уверенията на кмета, посочи Гарвалова. Тя беше категорична, че глобата, която в момента е обжалвана от предприятието, не задоволява русенци.

Дори и да бъде наложена тази глоба, тя ще бъде като един своеобразен по-луксозен наем на въздуха. Ние, гражданите, искаме да кажем ясно, че въздухът на Русе не се дава под наем
, каза още Владислава Гарвалова в предаването "Преди всички".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!