Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Вихра Миланова: Аз съм законният ректор на Медицинския университет в София

Снимка: БНР

Проф. Вихра Миланова заяви, че тя е законният ректор на Медицинския университет в София, тъй като в съда има подадени две жалби, които спират всички решения на Общото събрание на висшето училище. Вчера при закрити врата за ректор бе избран проф. Виктор Златков.

Заместник-председателят на столичната лекарска колегия д-р Александър Заимов заяви, че все още не е наясно с мотивите за премахването на проф. Миланова от поста:

Законите в България може да са най-лошите в света, но след като има приети закони и ние живеем съобразно с тях, каквито и да са, те трябва да бъдат спазвани. И ако толкова много хора наистина смятат, че проф. Миланова е калпав ректор и искат да я отстранят, можеха да изчакат съответния срок - всичко да бъде в рамките на закона, след това да се съберат и да я свалят.

Директорът на Александровската болница доц. Костадин Ангелов съобщи, че не е получил покана за Общите събрания на Медицинския университет вчера, въпреки че е негов член, а след като е отишъл, е бил отстранен. По думите му, в залата са присъствали хора, които не са членове на Общото събрание, но са гласували.

Вчера проф. Вихра Миланова е подала втора жалба в Административния съд в София - град, касаеща провеждането на събранието.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени