Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчил Николов: "Последната територия" е в главите ни

Момчил Николов
Снимка: http://publishingsofia.blogspot.bg

Мъж се буди в Барселона, без да знае как е попаднал там. Не разпознава нищо, дори собственото си лице. Кой е този човек? Така започва историята в „Последната територия“ на Момчил Николов, определяна като хибрид между психологически трилър и антиутопия. Сюжетът е разположен върху близо 700 страници и е резултат от близо четиригодишен труд, като реални сюжети се преплитат с истории от бъдещето. С тази книга авторът на трилогията "Кръглата риба" се завръща след петгодишно мълчание.

Идеален читател е всеки, който има желание да прочете поне една книга, каза авторът в интервю за „Хоризонт“. Запитан за значението на заглавието, Момчил Николов обясни, че последната територия е тази в главите ни, която се опитват да завладеят:

Това е нещото, което имаш. Имаш възможност да го използваш по начина, по който искаш. Съветвам всеки да си го пази. Всеки трябва да осъзнае, че това си е негово и да не разрешава друг да "пипа" там. Да бъде господар на живота си. За някои е лесно, за други - трудно, а за трети - невъзможно.

На страница с едноименно заглавие във фейсбук са публикувани откъси от книгата и препратки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени