Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" (Дортмунд) и "Херта" приключиха наравно в груб мач

"Борусия" (Дортмунд)-"Херта"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Борусия" (Дортмунд) направи равенство 1:1 у дома срещу "Херта" (Берлин) в първа среща от седмия кръг в германското футболно първенство. Старши треньорът на "жълто-черните" Томас Тухел беше принуден да направи пет промени в състава заради проблеми с контузени, между които Лукаш Пишчек, Сократис, Рафаел Герейро и Гонсало Кастро. Осман Дембеле също не беше готов да играе цял мач и влезе като резерва след почивката.

В 51-ата минута столичани взеха аванс в резултата, след като Ведад Ибишевич изведе Валентин Щокер и швейцарецът стреля точно покрай вратаря Роман Буерки. В 77-ата минута Генки Харагучи игра с ръка в наказателното поле, но слабият удар на Пиер-Емерик Обамеянг при отсъдената дузпа беше спасен от Руне Ярщайн. Изравняването дойде само три минути след това. Обамеянг се разписа след центриране на Дембеле, но домакините не успяха да направят пълен обрат в двубоя. В 84-ата минута Емре Мор от "Борусия" получи червен картон за невъздържана проява, а в самия край на мача от игра беше отстранен и голмайсторът Щокер.

След това равенство "Борусия" (Дортмунд) има актив от 13 точки на трето място, докато "Херта" заема втората позиция с една точка повече.
По-късно днес шампионът и лидер в класирането "Байерн" (Мюнхен) гостува на "Айнтрахт" (Франкфурт).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна