Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кунева: При слаб резултат на Трайков на изборите "Движение България на гражданите" излиза от управлението

Меглена Кунева
Снимка: БГНЕС

Ако кандидатпрезидентската двойка на Реформаторския блок получи чувствително по-слаб резултат от този на последните два избора, за "Движение България на гражданите" ще бъде знак на неодобрение на водената от реформаторите политика. Това заяви на пресконференция лидерът на партията Меглена Кунева:

В този случай веднага след изборите "Движение България на гражданите" ще напусне управлението и ще оттегли своите представители от изпълнителната власт.

"Движение България на гражданите" стои твърдо зад кандидатурите на Реформаторския блок за президент и вицепрезидент. В решение на партията е записано, че ако на предстоящите избори реформаторите постигнат съизмерим, или както те вярват, по-добър резултат от този на предходните два избора, ще разглеждат вота под знака на подкрепа за участието на Блока в настоящото дясноцентристко управление. В този случай "Движение България на гражданите" ще призове непосредствено след изборите към подписване на анекс към коалиционното споразумение с ГЕРБ, в който да бъдат актуализирани общите ангажименти пред българските граждани в края на мандата, да бъдат създадени работещи коалиционни формати, на които да се обсъждат основните политически въпроси и да бъде поет общ ангажимент за недвусмислена парламентарна подкрепа на решенията, приети в тези формати.

Председателят  на предизборния щаб Найден Зеленогорски прогнозира, че кампанията на ГЕРБ не върви успешно, а това би могло да доведе до спечелване на президентските избори от кандидата на БСП.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени