Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дунав" Русе се класира за четвъртфиналите в турнира за купата на България



Новакът в Първа лига Дунав Русе 2010 се класира за четвъртфинал в турнира за Купата на България по футбол, след като елиминира с 2:0 един от водещите тимове във второто ниво Септември (София).

Все още няма дата за жребия, но мачовете от следващата фаза ще се играят на 5-и април.

Русенци нанесоха своя удар в рамките на пет минути преди почивката с головете на Атанас Атанасов и Васил Шопов, докато за домакините в 53-ата минута Асен Чандъров пропусна дузпа.

Гостите стартираха по-активно и още в 13-ата минута левият защитник Атанасов откри резултата, след като с далечен удар изненада вратаря Валентин Галев. Пет минути по-късно след късо разиграване на корнер Атанасов центрира към Васил Шопов, който удвои.

След началото на втолото полувреме вратарят на Дунав Русе 2010 Станислав Антонов фаулира Костадин Аджов и реферът Георги Кабаков отсъди дузпа. Юношеският национал Асен Чандъров изпълни, но вратарят Антонов отрази удара му.

В средата на второто полувреме двата отбора пропуснаха по едно положение, като най-напред от близо Благой Наков не успя да вкара за Септември. След него и Будинов пропусна да увеличи преднината на Дунав на три гола. 6 минути преди края на мача вратарят Антонов спаси отново вратата си, след като изби удар на Аджов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна