Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меглена Кунева: Ще работим приоритетно за подобряване на качеството и лидерството на българските учители

Снимка: БГНЕС

Създаване на коалиция за подобряване на качеството и лидерството на учителите ще поиска вицепремиерът и министър на образованието Меглена  Кунева по времето на българското председателство на съвета на ЕС.  Тя заяви това при откриването на първата в Европа глобална конференция на тема “ Да преоткрием образованието“, която се провежда в Американския университет в България. В приветствието си към участниците в конференцията, организирана от световната мрежа „Заедно в час“, министър Кунева подчерта социалната и образователна мисия на иновативната програма, на която България е партньор:

Образованието днес не е това, което беше дълги години. Днес търсим гъвкави, бързи решения и се надпреварваме с технологиите, но едновременно с това в ситуация, в която радикализмът е растяща заплаха, конференции като днешната дават възможност да обменим опит да видим работещите модели, да намерим заедно решения.

Пред стотиците лидери  на мрежата, работеща  успешно в 65 държави,  вицепремиерът за първи път съобщи какъв ще бъде един от приоритетите на българското председателство на съвета на ЕС:

Образованието не може да бъде само и единствено национална политика, а трябва сътрудничество и на европейско, и на международно ниво. Затова, искам днес, тук, пред вас, ясно да се ангажирам, че един от приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. ще бъде именно създаването на коалиция за подобряване на качеството и лидерството на учителите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна