Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" се класира с лекота за четвъртфиналите на турнира за купата на България

"Монтана"-"Лудогорец"
Снимка: БГНЕС

Футболистите на "Лудогорец" се класираха с лекота за четвъртфиналите в турнира за купата на България, след като надиграха финалиста от предишното издание "Монтана" с 4:0. Срещата, на която на хартия тимът на "Монтана" беше домакин, се игра в Разград на "Лудогорец Арена" и започна по най-добрия начин за възпитаниците на Георги Дерменджиев, които имаха доста сериозно превъзходстово през всичките 90 минути.

В деветата минута "Лудогорец" получи правото да изпълни корнер. Топката бе центрирана пред вратата, където след кратко разбъркване се оказа в краката на Клаудиу Кешеру и голмайсторът на "орлите" нямаше как да сбърка от няколко метра. Символичните гости продължиха да натискат съперника си и логично удвоиха аванса си в 32-рата минута. Защитникът Натаниел Пимиента получи топката съвсем сам на около 30 метра по диагонал от вратата на "Монтана", но моментално стреля силно по земя с левия крак и покачи на 2:0. Пет минути по-късно дойде и най-спорният момент в мача, когато Натаниел и Фернандо Силва се сблъскаха в наказателното поле, но съдията не посмя да отсъди дузпа в полза на "Монтана".

През второто полувреме темпото на игра спадна, но "Лудогорец" продължи да бъде по-активният тим. Непрестанните атаки на "орлите" дадоха резултат в 79-ата минута, когато Кешеру бе изведен сам срещу вратаря и реализира втория си гол в мача за 3:0. Малко преди това пък напречната греда спаси "Монтана" от гол след силен удар на Жуниор Кишада.

В последните секунди на двубоя Въджил Мисиджан оформи крайното 4:0 след чудесен извеждащ пас на Кешеру. Четвъртфиналите за купата на България ще се играят през април следващата година.


Турнир за Купата на България, срещи от осминафиналите:

"Септември" (София) - "Дунав" (Русе) 0:2 (0:2)
голмайстори: 0:1 Атанас Атанасов 13, 0:2 Васил Шопов 18

"Локомотив" (Пловдив) - "Оборище" (Панагюрище) 6:0 (3:0)
голмайстори: 1:0 Симеон Райков 12, 2:0 Георги Вълчев 18, 3:0 Мартин Камбуров 44, 4:0 Симеон Райков 60, 5:0 Бирсент Карагерен 83, 6:0 Димитър Велковски 88

"Монтана" - "Лудогорец" (Разград) 4:0
голмайстори: 1:0 Клаудио Кешерю 9, 2:0 Натанаел 32, Клаудио Кешерю 3:0, Върджил Мисиджан 90.

сряда, 18:00 ч:
"Литекс" Ловеч (Ловеч) - "Локомотив 1929" (София)
 
сряда, 19:00 ч:
"Левски" (София) - "Черно море" (Варна)

четвъртък, 16:00 ч:
"Созопол" - ОФК "Пирин" (Благоевград)

четвъртък, 17:00 ч:
"Верея" (Стара Загора) - "Поморие"

четвъртък, 20:00 ч:
"Ботев" (Пловдив) - "Нефтохимик Бургас 1962" (Бургас)

Победителите се класират за следващата фаза.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна