Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Тренчев: Има световна тенденция за надигането на популистки и леви вълни

Антони Тренчев
Снимка: БГНЕС


Антони Тренчев от Движение "България на гражданите" заяви в интервю пред "Хоризонт", че Реформаторският блок няма амбиции да формира правителство в рамките на този парламент:
Не са такива нагласите сред хората, обясни Тренчев. Той определи хипотезата да се състави кабинет след оставката на Борисов като несериозна, а обвързването на президентския вот с предсрочни избори като грешка.

Според него няма пречка бюджетът за 2017 година да бъде приет - Би било крайно безотговорно ние да не приемем бюджет за следващата година, отбеляза Тренчев.

Той коментира и президентския вот, като определи резултата на кандидата, излъчен от Реформаторския блок  Трайчо Трайков като "приличен". 

По повод изборната победа на Румен Радев Тренчев каза, че се надява той да обедини всички граждани и да бъде добър президент, както и да опровергае съмненията, че е бил кандидат на Москва. 

По повод факта, че част от симпатизантите на РБ са подкрепили на вота ген. Румен Радев, Тренчев отбеляза, че това не е бил десен, а мажоритарен вот.

В коментар за процесите в Реформаторския блок и подписаното ново споразумение, в което обаче не участва ДСБ, Антони Тренчев заяви, че блокът има последователна политика, но Радан Кънев по свое желание е затворил страницата, за да върви към нов проект.  Тренчев смята, че Кънев няма да намери последователи: 

Ние преподписахме нашето коалиционно споразумение - нашето намерение да останем заедно. От там  натътък г-н Кънев поведе неговата партия в друга посока - това си е негово право, според мен това е грешно. 

Той се очертава като един обикновен дезертьор, който в някакви неудобни за него моменти отказва да поема отговорност. ....Неговата голяма мечта - да стане едноличен лидер на РБ,  видя че няма как да стане....Той от тук нататък си прави  някакви формации, които смята да оглави.

Антони Тренчев смята, че е световна тенденция надигането на популистки и леви вълни. Цялото интервю с него може да чуете в звуковия файл. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени