Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Денят делово“ по програма „Христо Ботев“ - домакин на инициативата „Мениджър за един ден“

БНР Новини
Александър Янев и Нина Цанева в студиото на програма „Христо Ботев”.
Снимка: Кирчо Стоичков

„Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно от всички събития на фондация „Джуниър Ачийвмънт“. 15-ото издание на инициативата стартира тази сутрин и за пореден път даде възможност за среща на младите хора с реалния бизнес и за участието им в истинска работна среда.
„Мениджър за един ден” е истински шанс за младите хора за ранно кариерно ориентиране и за придобиване на ценни умения за бъдещия им професионален път. На компаниите и организациите домакини пък дава възможност да покажат своята отговорност към развитието на потенциала на младите хора на България.
В тазгодишното издание на инициативата се включи и програма „Христо Ботев“ на БНР. Час след официалното откриване на инициативата, което се състоя в „София Тех Парк" пред микрофона на предаването „Денят делово“ в ролята на водещ застана Александър Янев - абитуриент от Първа езикова английска гимназия в София. Александър се интересува от програмата за професионална реализация от две години, а от една е активен участник и част от проект, който подготвя младежите за реалния бизнес - ученическа компания. В ефира на програма „Христо Ботев“ той равностойно с водещата Нина Цанева задаваше въпроси на събеседниците от областта на личните финанси, финансовата грамотност и предприемачеството. По повод бюджета за следващата година Александър попита ще има ли повече средства за образование.
Водещият за един ден на „Денят делово“ вече знае къде ще продължи образованието си през следващата година – приет е в няколко британски университета и трябва да избере в кой от тях ще изучава мечтаната специалност бизнес и финанси. Въпреки, че откровено призна, че засега не възнамерява да се занимава със журналистика, Александър беше много впечатлен от работата си в екипа на „Денят делово“ и се справи чудесно с ролята си на водещ!
Пожелаваме му успех в бъдещата кариера, каквато и да е тя, и никога де не забравя къде прекара първия си работен ден: пред микрофона на предаване „на живо“ в БНР!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна