Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Пенев: Мечтаехме за такава база

Снимка: БГНЕС

Легендата на българския футбол Димитър Пенев призна, че преди повече от 20 години той и останалите футболни функционери са мечтали да имат футболна база, като новата, която беше открита в четвъртък.

Преди 20 и няколко години при успешните мачове от Световното първенство в Америка мечтаехме много да имаме такива бази, не само за националните отбори, но и за клубните. Защото много от нашите футболисти играеха в големите европейски отбори и подсказваха, че тренират на подобни бази. Затова се чувстваха много по-добре от разликата, която се получаваше в нашите терени. Тази база трябва да радва всички, който обичаме футбола, но и останалите спортове нека имат подобни бази. Това всичко зависи от нашата държава, заяви Пенев.

Вече имаме условия, сега работата трябва да се подобри. Но най-важното е, че самите треньори трябва да държат на своето „аз“ и коректно и точно трябва да се правят подборите на тези, които искат да играят футбол. Да няма голяма вмешателство. Специалистите трябва да преценяват качеството и затова нашите национални треньори не трябва да се подават на някои изкушения, каза още треньор №1 на 20-ти век.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна