Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възрожденски разкази", спектакълът на ансамбъл "Чинари" - премиерно в НДК

Снимка: БГНЕС

Спектакълът на aнсамбъл “Чинари” - " Възрожденски разкази", ще бъде представен премиерно на 28 ноември в зала 1 на НДК. Автор, хореограф и режисьор е ръководителят на "Чинари" Асен Павлов:

На сцената ще бъдат освен ансамбъл "Чинари" и "Софийски духов оркестър" с диригент Юли Дамянов, група Etnotix, трио “Булгарина”, мъжки квартет “Българи”, може някого да пропусна… Има много музика, която се написа специално за "Възрожденски разкази", има и много неща, които ползваме от творчеството на Дико Илиев, също и познати възрожденски песни и незабравимите възрожденски маршове, каза Павлов.

Танцьори и музиканти ще отдадат по различен начин своята почит към един от най-големите автори и герои на Възраждането ни – Христо Ботев. С танц и музика, под съпровода на пъстра палитра от музикални инструменти, "Чинари" ще ни припомнят стиховете "Майце си", "Моята молитва", "Елегия" и още от шедьоврите на поета, които вплетени в ритъма на музикално-танцовия спектакъл ще въздействат за пробуждане на националния дух и гордост.

Посланието на спектакъла е да си спомним за големите български възрожденци, които днес не са и не бива да бъдат забравени.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна