Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът във Формула 1 се отказа

Нико Розберг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният шампион във Формула 1 Нико Розберг сензационно прекрати кариерата си само дни след като спечели първата си титла.

31-годишният германец триумфира след последния кръг за сезона – състезанието за Голямата награда на Абу Даби в неделя, след като завърши втори след съотборника си от "Мерцедес" Люис Хамилтън. Розберг обаче събра 5 точки повече от британеца и спечели титлата.

Изкачих планината и вече съм на върха, така че е най-точният момент да се откажа, разкри Нико Розберг чрез обръщение на профила си във фейсбук.

Германецът спечели 9 от общо 21 старта този сезон и в края отпи от шампионското шампанско.

Състезавам се от 25 години и винаги мечтата ми е била само една – да стана световен шампион във Формула 1. Минах през много трудности и лишения, за да постигна целта си и ето, че го сторих, каза още Розберг.

Нико Розберг е син на бившия световен шампион Кеке и дебютира във Формула 1 за "Уилямс" през 2006 година. В същия сезон финишира на седмо място в генералното класиране.

Решението на Розберг изненада ръководството на "Мерцедес". Босът на тима Тото Волф разкри, че е изключително шокиран и от понеделник ще започне обсъждането на това кой да замени германеца. Към момента най-логичният отговор е младокът Паскал Верлейн. 22-годишният германец е резервен пилот в "Мерцедес".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна