Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Според американския вестник "Уолстрийт джърнъл" новият фаворит за следващ държавен секретар на САЩ е Рекс Тилърсън - президентът на петролния гигант Ексън Мобил.

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп вече се е срещнал с Тилърсън във вторник и може да разговаря отново с него през уикенда, разкри високопоставен представител на екипа по прехода във властта.

ЦРУ смята, че Русия е имала за цел да помогне на Доналд Тръмп да спечели президентските избори в Съединените щати миналия месец, пише днес вестник "Вашингтон поуст". Американският ежедневник се позовава на засекретен аналитичен доклад на ЦРУ и на свои източници. Американските спецслужби са установили самоличността на "свързани с руското правителство" хора, които предоставили на разобличителния сайт "Уикилийкс" данни срещу кандидатката на демократите Хилари Клинтън, твърди изданието.

Според социологическо проучване, британският външен министър Борис Джонсън е политикът, с когото младите хора най-много биха желали да седнат да пият заедно, пише "Дейли Експрес". Една пета от допитаните британци на възраст между 23 и 30 години са определили именно Борис Джонсън като човекът, с когото биха желали да отидат на парти. Два пъти по-малко британци са пожелали това да сторят с  министър-председателя Тереза Мей или с бившия лидер на "Партията на независимостта“ Найджъл Фараж.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени