Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венцислав, Стоян и Стефан

БНР Новини
Венцислав Занков, Стоян Алексиев и Стефан Димитров
Снимка: БГНЕС

Венцислав Занков

Роден е през 1962 г. в град София. Завършва ВИИИ „Николай Павлович“, специалност Скулптура (1988). Доктор по изкуствознание с дисертация на тема „Тялото на художника в изкуството на прехода“ (2013).

Стоян Алексиев
Роден е на 15 март 1951 година във Варна. През 1975 година завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Елка Михайлова. Играе на сцените на театрите в Шумен (1975-1978), Варна (1978-1984), Пловдив (1984-1987), Народния театър „Иван Вазов“ (1997-?)

Стефан Димитров
–  Стефан Михайлов Димитров 28 май 1949 е известен български композитор, автор на поп и филмова музика. През 1972 година завършва Теоретичния факултет на Национална музикална академия. Първата му композиция „Пея, защото искам, ако не искате — не слушайте“ е създадена по стихове на поетесата Блага Димитрова. Основател и музикален ръководител е на театър „4+4“. Стефан Димитров е композитор на поп-песни, някои от които са се превърнали в шлагери: „Нека да е лято“, „Дано“, „Всичко ми е наред“, „По първи петли“, „Сбогом, моя любов“, „И замириса на море", „Събота късен следобед", „Там". Пише музиката за филмите „След края на света“, „Съдията“, „Спас и Нели“, „Фатална нежност“, както и на музика за театрални постановки и телевизионни продукции. През 80-те работи с група „Вариант Б“ и „Домино“.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна