Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За историята като личен избор

2017-та година посрещаме с много надежди, след като 2016-а по всеобщо мнение хич не беше добра за света. За съжаление, ако погледнем ситуацията в глобален мащаб, надали промяната в астрономическата година ще изтрие като с магическа пръчка всички забъркани от нас - човеците каши.

След цяла поредица от статуси, клипчета, изказвания на тема „2016-та - най-лошата година в историята“, не може да не се запитаме дали пък чак толкова екстремно лоша беше тази година и по какви критерии всъщност влиза един отрязък в негативните и позитивните класификации на историческото време.

По тази тема днес в нашата „Радиоприемница“ говорихме с един историк и един журналист, обединени освен от факта, че са родом от Троян, и от изключително интересните си семейни истории. Константин Фичев е наследник на рода на Кольо Фичето, дал цяла плеяда общественици на нашата страна. Мирослава Иванова пък е колега журналист, наследник на стар часовникарски род, чиито прадядо е участник в цели три войни. За историята като личен избор, за миналото като добър учител, за две интересни и поучителни четива - разговорът ви очаква във видеото:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна