Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ситуацията в област Монтана постепенно се нормализира

Снимка: БГНЕС

Ситуацията в област Монтана постепенно се нормализира, след като в продължения на три денонощия на места двуметрови преспи затвориха пътища в равнинните части. Това съобщи областният управител Ивайло Петров:

В момента се пробива до село Якимово. Предстои да бъде отворен пътят Монтана – Лом в участъка Долно Церовене – Лом. Част от техниката, за съжаление, заради ниските температури, заради претоварването, излезе от строя, но пътноподдържащата фирма прави всичко възможно.

Кметът на Монтана Златко Живков обясни, че през изминалите четири денонощия снеговалежът в региона е бил сериозен, но не са били допуснати критични повреди в електроснабдяването и ВиК мрежата. Не допуснахме затваряне на пътища в четвъртокласната пътна мрежа, допълни градоначалникът. Главните и второстепенните улици в града са били почиствани с 24-часови дежурства и цялата налична техника.

Живков каза още, че доставките на храни и медикаменти по селата не са пострадали. Той описа зимата там като сериозна, здрава, сурова зима. 

Училищата и детските градини са с отложени занятия до четвъртък.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна