Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Реал" Мадрид с първа загуба от 40 мача

Футболистите на "Севиля" ликуват след успеха над "Реал" (М)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Севиля“ спечели драматично с 2:1 у дома срещу лидера „Реал“ (Мадрид) в мач от 18-ия кръг на испанското футболно първенство и нанесе първо поражение на столичани от началото на сезона.

Успехът на севилци прекъсна и рекорда на европейския и световен клубен шампион от 40 поредни мача без поражение, и върна интригата на върха в класирането.

В средата на първата част Стивън Нзонзи и Самир Насри не успяха да открият резултата в полза на домакините, а в 28-ата минута удар на Кристиано Роналдо беше спасен от вратаря Серхио Рико.

5 минути преди почивката нов шут на Роналдо не намери очертанията на вратата.

В първите минути на втората част „Севиля“ имаше превъзходство и стражът Кейлор Навас се справи с опасни удари на Франко Васкес и Бен Йедер.

В 65-ата минута Даниел Карвахал беше фаулиран в наказателното поле от Серхио Рико и Роналдо реализира отсъдената дузпа, дошла сред грешка на Серхио Ескудеро.

5 минути преди края Пабло Сарабия центрира от фаул и Серхио Рамос с глава си вкара автогол, изравнявайки резултата.

В добавеното време Стеван Йоветич получи топката от Витоло и със силен удар от дистанция донесе успеха с 2:1 в полза на домакините.

11-кратният шампион на Европа продължава да бъде лидер в класирането с актив от 40 точки. „Севиля“ заема втората позиция в подреждането с 39 точки, но и с една изиграна среща повече в сравнение с "белите". Шампионът на Испания за 2016 година „Барселона“ е на трето място с 38 точки. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени