Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пътуващо училище" - инициатива на фондация "Подарете книга"

Снимка: БГНЕС
"Пътуващо училище" е една инициатива на фондация "Подарете книга". В интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" Благовеста Пугьова, основател на фондацията, разказа за инициативата:

Идеята е да помогнем на децата от институциите да се върнат към училище, но по-крайната цел всъщност е да им помогнем да се ограмотят. Така или иначе ние вече повече от шест години обикаляме домовете с много доброволци, които са приятели на децата, посещават ги често. Имаме наблюдението, че особено при децата от домовете има огромни пропуски въобще в грамотността и целта ни е да помогнем по някакъв начин за това малко по-професионално. Искаме да наемем на още много места учители, които да следват нашата програма, която цели точно това.

Уроците са изработени много игрово и много практично, добави още Пугьова:

Учителите водят занимания с деца от 7 до 14 години в различни домове, а доброволците, които пътуват с нас, ще бъдат помощник-учители, т.е. те също ще имат игрови уроци, които са извън учебната програма, но ще имат занимания с децата, така че да подкрепят основните учители.

Цялото интервю с Благовеста Пугьова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна