Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Берое“ загуби от полския „Лех“

„Берое“ загуби с 1:3 от полския „Лех“ (Познан)
Снимка: БГНЕС

„Берое“ претърпя поражение с 1:3 от полския гранд „Лех“ (Познан) в първата си контролна среща от лагера в Кипър.

Минута преди края на първото полувреме Атанас Зехиров изведе Радослав Кирилов очи в очи с вратаря на полския тим и крилото откри в полза на старозагорските футболисти.

В 69-ата минута Ерик Почански центрира от ляво към Мапуку, който стреля с глава от 7 метра, но отново не успя да намери рамката на вратата. Минута по-късно конгоанския централен нападател преодоля двама противникови играчи и шутира по земя от границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря.

В 74-ата минута Радослав Майевски центрира от фаул в наказателното поле, където Давид Ковнацки стреля с глава от 5 метра, но вратаря Макенджиев прояви невероятен рефлекс и изби. Топката попадна отново на главата на централния нападател, който от метър я прати във вратата. Първоначално страничния арбитър маркира засада, но главният съдия призна попадението - 1:1.

Поляците измъкнаха победата в последните три минути от редовните 90. В 88-ата минута полският национал Радослав Майевски изведе в чиста позиция Павел Томчук, който очи в очи с Макенджиев вкара за 2:1.

В последната минута на редовното време Лех организираха атака по лявото крило. Последва центриране в наказателното поле към Павел Томчук, който леко отклони към Марчин Робак и последният отблизо вкара за 3:1.

В петък от 15 часа възпитаниците на треньора Ферарио Спасов излизат срещу още един полски отбор- „Висла“ (Плоцк) във втората си контролна среща в Кипър.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна