Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 19 млн. лв. за девет училища и три детски градини във Варна

| обновено на 01.02.17 в 16:12

Малко над 19 млн.лв. по два проекта за модернизация на образователната инфраструктура ще получи община Варна. Парите са по оперативна програми „Региони в растеж”, каза за РВ директорът на общинската дирекция Образование и ръководител на основния проект Лилия Христова. Срокът е 30 месеца.

По първия проект ще бъдат обновени две общински професионални гимназии. Това са професионалната гимназия по икономика „Иван Богоров”  и гимназията по дървообработване „Николай Хайтов”.  Там средствата, които са предвидени са почти 2 млн. и 800 хил.лв.

По втория проект ще бъдат обновени  1-во ОУ, училищата „Найден Геров”, „Димчо Дебелянов”, „Пейо Яворов”, „Константин Арабаджиев”, „Стефан Караджа”, както и училище „Никола Вапцаров”. В списъка влизат още и три ЦДГ – „Светулка”, „1-ви юни” и филиалът на детска градина „Ян Бибиян”.  За тях общо ще бъдат изхарчени 16 млн. и 309 хил.лв.

Парите са за реконструкция на сгради, боядисване и ремонти на стаи, коридори и санитарни възли, както и за обновяване на физкултурните салони и дворовете на учебните заведения. В част от сградите ще бъдат изградени рампи и асансьори, ще има и обособени кътове за отдих.

Изпълнителите на ремонтните дейности ще бъдат избрани с обществени поръчки. Очаква се те да станат известни до края на месец май, а реконструкциите да започнат реално през лятото.

Още по темата, чуйте в звуковия файл:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна